Криейтив Партнерс

Имейл маркетинг чрез нюзлетър

Имейл маркетингът се утвърди като едно от най-евтините и ефективни средства за реклама чрез интернет. Той представлява форма на директния маркетинг и използва изпращането на списък с имейли като начин за разпространение на търговски съобщения до дадена аудитория. Най-често срещаната форма на имейл маркетинг е т.н. нюзлетър (от англ. "newsletter").

Всеки изпратен имейл до потенциален клиент с рекламна цел може да бъде считан за имейл маркетинг. Обикновено с този термин са назовават:

 • Изпращането на редовен бюлетин - нюзлетър до списък с имейли с цел поддържане и подобряване на отношенията на търговеца със стари клиенти и за да затвърди тяхната лоялност и бъдещи покупки.
 • Изпращането на имейли с цел привличане на нови клиенти или подтикване на клиентите на фирмата за незабавна покупка на даден продукт
 • Добавянето на реклами към имейлите на други компании

Имейл маркетингът в интернет е популярен сред компаниите поради няколко причини:

 • Един списък с имейли (mailing list) позволява разпространението на информация сред потенциални клиенти на сравнително ниска цена.
 • В сравнение с други инвестиции като изпращане по пощата и печатни издания, за изпращането на имейли и нюзлетъри не се изискват почти никакви средства.
 • Възможно е да се наблюдава възвращаемостта на инвестицията с голяма точност, ако имейл маркетинга се извършва професионално. Имейл маркетингът се разглежда като втората по ефективност маркетингова тактика, след SEM (Search Engine Marketing – включва оптимизацията на сайтовете както и подобряването на добрите им резултати в търсачките вследствие на закупуване на платени места или ключови думи).
 • Времето за пристигане на електронно съобщение - имейл е много кратко.
 • Рекламодателят може да представи своя нюзлетър на клиентите дори и без те да са го поискали, в сравнение с рекламата, базирана на сайтове, където клиентът сам решава дали да я отвори или не.
 • Имейл съобщенията могат лесно да бъдат проследени и да предоставят обратна информация чрез: автоматични отговори, отговори за получени / отворени писма, желания за отписване и др. Тези механизми служат за измерване на негативните / позитивните отговори и да се направят необходимите изводи за това дали е ефективна рекламата и ако не е - какво трябва да се промени.
 • По този начин рекламодателите могат да генерират постоянни продажби автоматично и с много ниски разходи.
 • Чрез имейл маркетинга рекламодателите достигат до голям брой хора, абонирали се чрез имейл, които доброволно са заявили желанието си да получават сведения по имейл за избрани от тях продукти.
 • Близо половината интернет потребители проверяват своята електронна поща всеки ден.
 • Може да се получи обратна връзка между рекламодателя и потребителя чрез абонаменти за други продукти, провеждането на имейл анкети, поискване на информация за интересите на потребителя

Ние ви предлагаме:

Имейл маркетинг чрез изпращане на Нюзлетър

Най-модерната и ефективна форма на имейл маркетинг. Нюзлетърът представлява интерактивен имейл с красив дизайн, който прилича на уеб-базирана страница. От него клиентите Ви ще се запознаят с най-новите Ви продукти, намаления и специални оферти. Необходимо е само да ни изпратите списък с имейли които искате да получат вашия нюзлетър. Ако нямате такъв готов списък - свържете се с нас за да ви помогнем да събирате автоматично имейлите на редовните ви клиенти. Изпращането на нюзлетър автоматично ще увеличи и посещаемоста на Вашата страница, тъй като линковете в нюзлетъра водят директно към конкретните предложения, качени на интернет сайта Ви. Ние ще Ви предложим и обратна връзка – статистика за това каква част от Вашите имейли са били отворени, колко потребители са се насочили към Вашия сайт и т.н.

Имейл анкета

Идеалният начин да проучите тенденциите на пазара, да проследите какво търсят Вашите клиенти, да подобрите обслужването.

Цени за дизайн и изпращане на нюзлетър


Creative Blog

Имейл маркетинг - как, кога и защо да изпращаме нюзлетъри

Всеки изпратен имейл до потенциален клиент с рекламна цел може да бъде считан за имейл маркетинг. Най-често срещаната форма на имейл маркетинг е т.н. нюзлетър (от англ. “newsletter”). Имейл маркетингът в интернет е популярен сред компаниите поради няколко причини:

Прочетете повече...

Eфективност на онлайн маркетинга

Какъв е най-добрият начин да се генерират продажби онлайн? Отговора на този въпрос може да варира в зависимост от големината на рекламния бюджет. Според проучване на списание Форбс всички маркетинг специалисти трябва да почнат от онлайн търсенето.

Прочетете повече...

CreativePartners.org © 2010 | Условия за ползване